Зеленський та фон дер Ляєн обговорили енергетичну підтримку та вступ України до ЄС.

Зеленський та фон дер Ляєн обговорили енергетичну підтримку та вступ України до ЄС
Зеленський та фон дер Ляєн обговорили енергетичну підтримку та вступ України до ЄС

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, щоб обговорити питання оборонної підтримки, енергетичної безпеки та перспектив вступу України до ЄС.

Під час зустрічі Зеленський підкреслив важливість захисту та відновлення енергетичної інфраструктури перед зимовим періодом.

Україна повинна мати достатній рівень енергопотужності та запасів електроенергії, щоб забезпечити свої потреби

Урсула фон дер Ляєн представила план підтримки української енергетики, який передбачає відновлення енергопотужностей на 2,5 ГВт та поставки 2 ГВт електроенергії до України. За її словами, це дозволить задовольнити близько 25% енергетичних потреб України взимку.

Також Ляєн повідомила про пропозицію виділити Україні кредит у розмірі 35 млрд євро з пакета допомоги "Групи семи", які будуть спрямовані на підтримку макрофінансової стабільності країни.

Це буде важливим кроком на шляху до економічного зростання та розвитку України

Зеленський також наголосив на необхідності повного використання заморожених російських активів для захисту України та посилення санкцій проти Росії. Він також обговорив з Ляєн питання прискорення процесу вступу України до ЄС та підготовку до другого Саміту миру.

План перемоги

Зеленський озвучив заряджений на найближчі місяці "план перемоги", який спрямований на вирішення основних проблем України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua