Зірка «Жіночого лікаря» розказала, як її сім’я постраждала від репресій в СРСР.

Зображення жінки-лікаря, яка була репресована
Зображення жінки-лікаря, яка була репресована

Українська акторка Олександра Люта, головна героїня серіалу "Жіночий лікар. Нове життя 2", поділилася в інтерв'ю "Главкому" історією своєї сім'ї. Вона розповіла, що її прадіда Мефодія Лютого вислали на Сибір радянською владою.

Акторка розкрила, що одного разу її тато виїхав до рідного села Дирдин на Черкащині і дізнався, що його прадіда вислали на Сибір. Його звинуватили у куркульстві через земельні ділянки. Мефодія Лютого вислали на Сибір, залишивши його дев'ять дітей сиротами. Це сталося в 1939 році, в той самий рік, коли народився тато Олександри.

Акторка зазначила, що ця історія свідчить про жахливі наслідки політики репресій соціалістичного режиму на простих людей. У серіалі "Жіночий лікар. Нове життя 2" героїня Олександри, Людмила Пишна, також розкриває історію своєї сім'ї, яка постраждала від висилки на Сибір. Це сталося в 1939 році. Співставлення цих історій сильно вразило Олександру Люту.

"Жіночий лікар. Нове життя 2" - це серіал про медиків з воєнними мотивами. Дія розгортається в Центрі репродуктології та в військовій частині прифронтової зони. Головні герої - цивільні лікарі, які допомагають військовим. У серіалі показано, як життя цивільних та військових змінюється протягом 40 серій. Кожна серія має одну або дві складні історії.

Серіал знімають з участю Андрія Ісаєнка, Тараса Цимбалюка, Олексія Нагрудного, Олександри Люти, Анастасії Цимбалару, Олексія Зоріна, Олени Михайличенко та інших акторів.

Інша українська акторка, Ольга Гришина, після російського вторгнення в Україну вирішила видалити соцмережі, пов'язані з її російськими колегами, і припинити з ними спілкування.

Зоряна Марченко, відома своєю роллю у серіалі "Поки станиця спить", розповіла Аліні Доротюк про свою роботу в Росії після 2014 року. Зараз вона живе в Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua