ЗМІ дослідили «інвалідність» хмельницьких прокурорів і встановили, коли явище стало масовим.

Досліджено інвалідність хмельницьких прокурорів
Досліджено інвалідність хмельницьких прокурорів

Скандал через масове встановлення інвалідності прокурорам у Хмельницькій області

У зв'язку з реформою прокуратури, проведеною Петром Порошенком та Русланом Рябошапкою, виник скандал щодо масового встановлення інвалідності прокурорам з Хмельницької області. Про це повідомляє видання "Закон і бізнес", яке проаналізувало всі дані.

Виявилося, що з 67 прокурорів з Хмельницької області, більшість оформили свою інвалідність у період з 2017 по 2019 роки. Це стало наслідком реформ, проведених Юрієм Луценком і Русланом Рябошапкою. За підрахунками видання, таку велику кількість прокурорів з інвалідністю було можливо досягнути завдяки створенню комісій та громадських рад з участю міжнародників та активістів у правоохоронних органах.

Треба відзначити, що Луценко був генпрокурором з 2016 по 2019 роки, а Рябошапка очолив Генпрокуратуру після виборів у 2019 році, представляючи неурядові організації та громадське суспільство.

Але через пів року роботи на цій посаді Рябошапку звільнили за недовіру та неефективність.

Видання також опублікувало список 67 прокурорів з Хмельницької області з детальними датами встановлення їм інвалідності. Цей список свідчить, що масове встановлення інвалідності стало поширеним явищем у період з 2017 по 2019 роки. Прокурорам оформляли другу групу інвалідності безстроково або на термін 3 роки, після чого успішно перекомісіювали.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua