Знадобиться 2 кабачки + гречка — вечеря, яка смачніше за м'ясо.

Знадобиться 2 кабачки + гречка — вечеря, яка смачніше за м'ясо
Знадобиться 2 кабачки + гречка — вечеря, яка смачніше за м'ясо

Як зробити звичайну гречку справжньою літньою вечерею, яка смакує ще краще за м'ясні страви? Просто! Вам знадобиться лише два кабачки, яйця, сир, і за 15 хвилин готовий ситний та соковитий обід.

Рецепт опублікували на сайті Smachnenke.

На інгредієнти:

  • кабачки — 2 шт. (молоді);
  • чорний мелений перець — за смаком;
  • сіль, сушений часник, спеції — за смаком;
  • молоко — 70 г;
  • яйця — 6 шт.;
  • відварена гречка — 1 склянка;
  • твердий сир — 50 г;
  • зелена цибуля — за смаком;
  • олія — для смаження.

Приготування

Наріжте кабачки соломкою і обсмажте на сковороді з трішки олії. Підсоліть, додайте сушений часник та улюблені спеції, перемішайте і тушкуйте до м'якості.

Кабачки та спеції. Фото: smachnenke.com.ua

У глибокій мисці розбийте яйця зі смаком солі, додайте молоко й змішайте. Покладіть гречку, ще раз все перемішайте.

Кабачки та соус. Фото: smachnenke.com.ua

Перейдіть яйцяно-гречану масу до готових кабачків. Прикрийте кришкою і готуйте на маленькому вогні до готовності яєць.

Готова страва. Фото: smachnenke.com.ua

Посипте тертим сиром та дрібно нарізаною зеленою цибулею, ще раз прикрийте кришкою і протримайте на вогні ще 2–3 хвилини. Подають гарячим — страва виходить дуже ніжною, ароматною та поживною.

Запрошуємо вас ознайомитися з іншими рецептами з кабачків

Рецепт котлет з кабачків, які будуть м'ясними, але не м'ясом.

Смачний рецепт кабачків по-французьки від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Незвичайна страва, закуска з кабачків, як у ресторані — рецепт із Польщі.

Простий рецепт дерунів з кабачків, які смачніші за картоплю.

Поданий рецепт демонструє, як легко та швидко підготувати смачну та поживну страву з гречкою та кабачками, яка смакуватиме навіть самих вибагливих гурманів. Даний страва підходить як варіант для смачного та здорового обіду чи вечері.

Читайте також

Реклама