Зник на Курщині. Українські правоохоронці почали розслідувати новий тип справ.

Зник на Курщині, розслідування українських правоохоронців
Зник на Курщині, розслідування українських правоохоронців

Родичі бійців на Курщині звертаються до правоохоронців з заявами про зникнення своїх близьких. Про це повідомляє матеріал "Головний командувач". Правоохоронці України стикаються з новим викликом.

За даними судового реєстру, з середини серпня 2024 року зареєстровано 11 кримінальних проваджень за статтею "Зниклий безвісти". Люди звертаються щодо зникнення своїх близьких, які перестали виходити на зв'язок.

Наприклад, мати навідника повідомила, що її син зник, коли виконував бойові завдання на Курській області. Аналогічна ситуація із іншими родичами, які втратили зв'язок із близькими на Курщині.

Також розслідуються випадки зникнення провідників, командирів взводів та інших військовослужбовців. Зокрема, триває розшук двох військовослужбовців, які виконували бойові завдання в Курській області.

Зареєстровані і інші випадки зникнення безвісти різних рангів військовослужбовців на Курщині. Зараз правоохоронці надсилають запити до мобільних операторів щодо з'єднань зниклих безвісти осіб з іншими абонентами та аналізують їхні SMS-повідомлення.

Активні бойові дії на Курщині

На території Росії тривають активні бойові дії уже другий місяць. Частину Курської області контролюють Збройні сили України. Українська армія здійснила наступ, щоб запобігти вторгненню росіян у Сумську область та відволікти основні сили ворога на Донбасі. За оцінками американського видання, Україна направила близько 6 тисяч військових в Курську область і зберігає резерв близько 4 тисяч військовослужбовців для підтримки в Сумській області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua