Зникло 100 тис. працівників: Саудівська Аравія зупинила будівництво міста майбутнього.

Зникло 100 тис. працівників - зупинка будівництва міста
Зникло 100 тис. працівників - зупинка будівництва міста

Саудівська Аравія планує витратити трильйон доларів на будівництво мегаполісу майбутнього, але зіштовхнулася з проблемами. Про це повідомляє видання The Sun.

NEOM, ідея наслідного принца Мохаммеда бін Салмана, мала перетворити економіку Саудівської Аравії, зменшити її залежність від нафти та стати глобальним центром інновацій. Але проєкт зіткнувся з фінансовими та іншими проблемами.

Задля залишення величної спадщини, наслідний принц прагне побудувати мегаполіс в пустелі Саудівської Аравії, але це втягне країну в значні витрати. Нові звіти свідчать про зникнення тисяч робітників-мігрантів під час будівництва NEOM.

Саудівська Аравія розраховувала на робочу силу мігрантів у будівельній діяльності, однак це спричиняє труднощі та порушення трудових прав. Близько 100 тис. мігрантів втратили зв'язок. Проєкт також отримав критику через порушення прав людини та примусове виселення корінних громад. Спроби залучення іноземних інвестицій також не вдаються, оскільки інвестори боються невизначеності та низьких прибутків.

Якщо проєкт NEOM не досягне своїх цілей, він може перетворитися на дорогий "білий слон" - марнославне місто в пустелі, а не на прорив в розвитку економіки Саудівської Аравії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua