Знищення складу боєприпасів у Торопці змусить росіян перебудувати логістику – ISW.

Результати вибуху на складі з боєприпасами
Результати вибуху на складі з боєприпасами

Удар ЗСУ по складу ракет і боєприпасів неподалік міста Торопець Тверської області змусить російське командування змінити свою систему забезпечення матеріальними ресурсами армії. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Експерти ISW підтверджують інформацію естонської розвідки про те, що знищення складу в Торопці значно вплине на операції російських військ у найближчі місяці. Хоча точні деталі щодо кількості і типу знищених боєприпасів залишаються невідомими, аналітики переконані, що ЗСУ завдали серйозного удару по логістиці ворога.

За оцінками ISW, подальші атаки українських сил на тилові об'єкти забезпечення на території Росії підвищать оперативний тиск на агресора.

«Зокрема, ліквідація арсеналів змусить російське військове командування переструктурувати і розосередити системи підтримки і матеріального забезпечення на території Росії для пом'якшення наслідків таких ударів», - наголошується у звіті.

Таким чином, успішні дії ЗСУ щодо знищення складів боєприпасів ворога не тільки послаблюють його боєздатність, але й змушують переглядати логістичні схеми, що ускладнює проведення бойових дій для російської армії.

Нагадаємо, у мережі показали нові супутникові знімки з місця вибуху ракети "Сармат".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua