6 млн грн для компанії юної дівчини. «Укрспортзабезпечення» перевірить витрати на турнір з гімнастики.

6 млн грн для юної гімнастки
6 млн грн для юної гімнастки

Державна установа "Укрспортзабезпечення" створює робочу групу для перевірки фактів, узгоджених у журналістському розслідуванні.

За даними розслідування, цьогорічний чемпіонат України зі спортивної гімнастики став найдорожчим спортивним змаганням на території України, що фінансується державним бюджетом від початку війни.

Загальний бюджет дводенного чемпіонату становить понад 8,5 млн грн, а організацію змагань здійснює державна установа "Укрспортзабезпечення", яка підпорядкована Міністерству Спорту.

Установа уклала контракт на суму понад 6,6 млн грн з ТОВ "Київ медіа продакшн". Проте, доступ до фінансових звітів компанії недоступний, а також відсутній корпоративний сайт та сторінки в соціальних мережах.

На юридичній адресі компанії (Київ, вул. Левандовська, 3А) розташовано декілька компаній, але офіс "Київ медіа продакшн" не знайдено.

Власниця компанії, 23-річна Валерія Гуторка, проживає за кордоном, а в день підписання договорів перебувала у Бельгії. Вона стверджує, що хоча у документах її ім'я зазначене, насправді підписи робила інша особа з її довіреністю.

Здається, що компанія не надала частину послуг згідно з укладеними договорами. Про це підтвердили 9 суддів чемпіонату. Судді повідомили, що не отримали техніку, вартість якої становить понад 440 тисяч грн. У списку були ноутбуки, планшети, відеопроектори з екранами та сервер.

"Фінансово і матеріально відповідальною особою, яка перевіряє і підтверджує повноту і якість послуг", як зазначено в договорах з "Київ медіа продакшн", є провідна тренерка збірної команди з гімнастики Оксана Слюсарчук. Вона зазначила, що пошуком компанії та складанням списку обладнання займалася організаторка чемпіонату Стелла Захарова.

Захарова назвала запитання журналіста Tribuna.com щодо стосунків з "Київ медіа продакшн" провокацією в свою адресу.

Відповідаючи на офіційний запит, "Укрспортзабезпечення" надіслало відповідь на 66 сторінок договорів та актів. Однак, установа не змогла дати відповіді на жодне із суттєвих питань, таких як: як було знайдено "Київ медіа продакшн", чи зверталися вони до інших компаній, як визначали вартість та хто був контактною особою під час надання послуг.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua