Як приготувати пишні соковиті котлети: хитрість, про яку знають не всі господині.

Пишні соковиті котлети на тарілці
Пишні соковиті котлети на тарілці

Як зробити соковиті котлети

Усі хочуть смачних і ніжних котлет, якими можна насолодитися на обід, вечерю або перекусити. Але не всім господиням вдається смажити такі котлети.

Багато залежить від якості м'яса. Але навіть якщо фарш вийшов не дуже соковитий, його можна покращити одним інгредієнтом. Досвідчені кухарі кажуть, що навіть в їхніх ресторанах іноді випадають сухі котлети, незалежно від використання "пом'якшувачів" - хлібу, молока, вівсяних пластівців. Але є один продукт, що може перетворити звичайні котлети на шедевр. Це сода.

Такий інгредієнт утримує вологу в фарші і діє як розпушувач, тому котлети будуть не тільки м'якими, але й не розваляться під час смаження. Ще краще, якщо ви приготуєте котлети з содою і крохмалем - так точно не прогадаєте. Пам'ятайте ідеальну пропорцію - на 0.5 кг м'ясного фаршу потрібно 0.5 ч.л соди.

Рецепт котлет з додаванням соди

Сода доречна в фарш для люля-кебабу, котлет, тефтелей та будь-яких інших страв з фаршу. Ми пропонуємо перевірений рецепт саме для домашніх котлет:

  • Свинина - 500 г
  • Білий хліб - 60 г
  • Цибуля - 45 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сода - 0.5 ч. л.
  • Панірувальні сухарі - 50 г
  • Рослинна олія для смаження - 45 г
  • Сіль, чорний перець - за смаком

Фарш перенести у глибоку миску, додати перекручену через м'ясорубку цибулю, часник і розм'якшений хліб. Перемішати, додати соду, посолити, поперчити. Можна не використовувати соду для фаршу з курки або індички, так як це м'ясо вже досить ніжне. Сода найкраще "працює" зі свининою, яловичиною або різним м'ясним асорті.

Додати куряче яйце і знову перемішати. Зробити невеликі котлети і залишити їх на 15-20 хвилин, щоб просочилися киснем.

Запанірувати кожну котлету в панірувальних сухарях. Смажити котлети на сковороді, змащеній олією, по сім хвилин з кожного боку. Згодом скласти їх в одну купку, накрити кришкою і тушкувати 15 хвилин.

Чому не варто додавати молоко

Багато господинь вважають, що трохи молока покращує фарш. Проте професійні кулінари вважають, що молоко зайве. Це пов'язано зі швидким зв'язуванням білків м'яса та молока. В результаті котлети стають не соковитими, а гумовими.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua