Як приготувати шпроти у чайній заварці: цей рецепт стане улюбленим.
Консервні шпроти: рецепт домашнього приготування
Щоб приготувати консервні шпроти вдома, треба взяти кільку, очистити рибу, протушкувати в олії зі спеціями і охолодити.
Інгредієнти:
- Кілька - 700 г;
- Чайна заварка - 2 ст. л.;
- Вода - 150 мл;
- Цукор - 1 ч. л.;
- Сіль - за смаком;
- Лавровий лист - 4 шт.;
- Гвоздика - 4 шт.;
- Перець чорний горошком - 0,5 ч. л.;
- Олія - 150 мл.
Як приготувати:
Можна використовувати салаку чи мойву.
Посуд для приготування має мати товсте дно.
Чайну заварку заваріть окропом 150 мл і дайте настоятися 10 хвилин. Процідіть через ситечко. Додайте цукор та сіль. Перемішайте.
У кільки видаліть голови і нутрощі, вимийте.
У сотейник розкришіть два лаврові листи, покладіть половину перцю горошком і гвоздику. Викладіть кільку.
Зверху посипте лавровим листом, перцем і гвоздикою, що залишилися. Залийте чайною заваркою та олією. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменште до мінімуму і варіть 1 годину. Не перемішуйте. Зніміть з вогню і залиште остигати під закритою кришкою три години.
Оселедець Матіас - чим він відрізняється від звичайних оселедців?
Кожний українець хоч раз в житті купував оселедці. Але поряд зі звичайним оселедцем могли купити оселедець Hollandse nieuwe або Hollandse maatjes, відомий в Україні як оселедець Матіас. Але мало хто замислювався, чим вони відрізняються.
Матіас зазвичай виготовляють з норвезького оселедця, який вважається одним із найсмачніших у світі. Приготовлений матіас традиційна і дуже популярна страва у багатьох країнах Європи, зокрема в Нідерландах, Бельгії, Данії та Франції.
Читайте також
- Як зварити столовий буряк у мікрохвильовці за хвилини: хитрість, про яку знають не всі
- Захочете приготувати ще: печиво з варенням, яке "зметуть за хвилини"
- Ситний сніданок по-мексиканськи: кесаділья з куркою за 10 хв.
- Бюджетно і ситно: як приготувати запіканку з капусти та сиру на вечерю
- Більше не прилипне до тертки: п'ять варіантів подрібнити сир
- Як швидко приготувати сніданок з лаваша: ситний рецепт, щоб не зголодніти до обіду