Як приготувати шпроти у чайній заварці: цей рецепт стане улюбленим.

Рецепт шпротів у чайній заварці
Рецепт шпротів у чайній заварці

Консервні шпроти: рецепт домашнього приготування

Щоб приготувати консервні шпроти вдома, треба взяти кільку, очистити рибу, протушкувати в олії зі спеціями і охолодити.

Інгредієнти:

  • Кілька - 700 г;
  • Чайна заварка - 2 ст. л.;
  • Вода - 150 мл;
  • Цукор - 1 ч. л.;
  • Сіль - за смаком;
  • Лавровий лист - 4 шт.;
  • Гвоздика - 4 шт.;
  • Перець чорний горошком - 0,5 ч. л.;
  • Олія - 150 мл.

Як приготувати:

Можна використовувати салаку чи мойву.

Посуд для приготування має мати товсте дно.

Чайну заварку заваріть окропом 150 мл і дайте настоятися 10 хвилин. Процідіть через ситечко. Додайте цукор та сіль. Перемішайте.

У кільки видаліть голови і нутрощі, вимийте.

У сотейник розкришіть два лаврові листи, покладіть половину перцю горошком і гвоздику. Викладіть кільку.

Зверху посипте лавровим листом, перцем і гвоздикою, що залишилися. Залийте чайною заваркою та олією. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменште до мінімуму і варіть 1 годину. Не перемішуйте. Зніміть з вогню і залиште остигати під закритою кришкою три години.

Оселедець Матіас - чим він відрізняється від звичайних оселедців?

Кожний українець хоч раз в житті купував оселедці. Але поряд зі звичайним оселедцем могли купити оселедець Hollandse nieuwe або Hollandse maatjes, відомий в Україні як оселедець Матіас. Але мало хто замислювався, чим вони відрізняються.

Матіас зазвичай виготовляють з норвезького оселедця, який вважається одним із найсмачніших у світі. Приготовлений матіас традиційна і дуже популярна страва у багатьох країнах Європи, зокрема в Нідерландах, Бельгії, Данії та Франції.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua