Якість води в Одесі та області під загрозою: фахівці попередили про небезпеку.

Забруднення води Одеси та області
Забруднення води Одеси та області

У Одесі загрожує якість води через забруднення річок Дністра та Дунай

У зв'язку з негодою, яка стихійно обрушилася на сусідні країни, в Одесі та області може загрозити якість води через забруднення річок Дністра та Дунай. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

«У зв'язку зі складними погодними умовами, які поширилися на Молдову, Румунію, Польщу та Чехію, існує загроза забруднення поверхневих водойм, зокрема річок Дністра та Дунай, а також озера Ялпуг, які є джерелами питної води для частини населення Одеської області», - повідомляють фахівці.

З метою запобігання поширенню інфекційних захворювань та надзвичайних ситуацій посилено контроль за якістю питної води та станом здоров'я населення регіону.

«Якщо епідемічна ситуація загостриться, ми додатково проінформуємо про це. Ситуація постійно під контролем», - зазначено в повідомленні.

Озера світу загрожує підвищення температури

Дослідження виявило, що озера по всьому світу зіткнуться зі значним підвищенням температури до 2100 року внаслідок антропогенних змін клімату. Це підвищення буде безпрецедентним і загрожуватиме існуванню багатьох видів, як поверхневих, так і глибинних озерних шарів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua