Біографічна драма «Котячі світи Луїса Вейна» прийшлася до вподоби українському глядачеві.

Актор зображений Луїса Вейна на фотографії
Актор зображений Луїса Вейна на фотографії

Українські кінотеатри відтворюють фільм "Котячі світи Луїса Вейна"

Починаючи з другої половини листопада 2021 року, фільм "Котячі світи Луїса Вейна" буде доступний в кінотеатрах України. Цю стрічку зняв Вілл Шарп, британський режисер, продюсер та драматург. Головні ролі виконали актор Бенедикт Камбербетч та акторка Клер Фой.

Фільм розповідає історію життя художника Луїса Вейна, який народився у 1860-му році. Вейн змінив світ ілюстрації і зробив кішок популярними в Європі. Він не страшився порушувати суспільні стереотипи і одружився з гувернанткою своїх сестер. Проте, в останні роки його життя, Вейна супроводжувала прогресуюча шизофренія, яка вплинула на його творчість.

«Вейн не боявся виходити проти установлених стереотипів суспільства. Наприклад, суворі правила вікторіанців не стали перешкодою для його шлюбу з гувернанткою своїх сестер. Однак, в останні роки свого життя, Вейн страждав від прогресуючої шизофренії, що вплинула на його творчість.»

Світова прем'єра фільму відбулася 2 вересня 2021 року на кінофестивалі в американському Теллурейді. Після цього стрічку показали на 9 різних кінофестивалях. Фільм отримав 3 номінації і 1 перемогу на міжнародних кінопреміях.

Показ фільму у кінотеатрах ускладнений через пандемію коронавірусу. У зв'язку з обмеженнями ВООЗ, прокази були перенесені в онлайн-формат та на цифрові носії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua