Чи адаптувались біженці з України за кордоном: цікаві дані дослідження .

Адаптувались біженці з України кордоном: цікаві дані
Адаптувались біженці з України кордоном: цікаві дані

За останніми даними, 64% українських мігрантів не впоралися з адаптацією до життя в інших країнах і планують повернутися додому. Але їхні плани щодо точного часу повернення ще не встановлені, повідомляє компанія Gradus Research.

Згідно з дослідженням, українські мігранти мають різні настрої стосовно повернення в Україну, що залежить від рівня їхньої адаптації та інших факторів.

«У кризові періоди війни з’являються нові та посилюються наявні фактори, які можуть спонукати українців замислитися про можливу переїзд за кордон. Українські мігранти мають різні настрої стосовно повернення в Україну, що залежить від рівня їхньої адаптації до життя в країнах тимчасового перебування та інших факторів», - зазначено у дослідженні.

Згідно з результатами опитування, найбільше бажання повернутися в Україну висловлюють мігранти, які працюють дистанційно на українських компаніях (70%) і ті, хто тимчасово безробітний (68%).

Також, на рішення щодо повернення в Україну впливає випадки агресивної поведінки інших громадян щодо мігрантів. Близько 23% опитаних зізналися, що зіткнулися з негативними ситуаціями.

Однак, 60% опитаних вважають, що перебування за кордоном гарантує їх особисту безпеку, а 65% відчувають безпеку для своїх дітей. Це є ключовим фактором, який заважає їм повернутися.

Тим не менш, більше половини (62%) не можуть вказати точний час свого повернення.

Для 36% опитаних мігрантів важливу роль відіграє наявність фінансової підтримки при поверненні, а для 33% важливим є можливість знайти житло з високим рівнем безпеки в Україні. Для 27% респондентів, одним з факторів повернення є посилення протиповітряної оборони в країні.

Опитування проводилося анкетуванням у мобільному додатку/онлайн-платформі компанії Gradus Research. Вибірка відповідає структурі населення міст з кількістю мешканців понад 50 тисяч у віці від 18 до 60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном.

До речі, у Німеччині створюється платформа EU Talent Pool, на якій громадяни країн, що не входять до ЄС, зможуть знайти роботу у 27 державах-членах, зокрема в Німеччині.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua