Цибуля та часник будуть свіжими до шести місяців - як правильно зберігати.

Одноразова пакета зі свіжими овочами і спеціями
Одноразова пакета зі свіжими овочами і спеціями

Значно затримати зберігання цибулі та часнику можна, якщо знати місце, де вони залишатимуться свіжими місяцями.

Наприклад, слід уникати холодильника, оскільки через надлишок вологості цибуля та часник стануть м'якими та почнуть пліснявіти, пише видання Mirror.

Краще часник та цибулю тримати в прохолодному, темному та добре провітрюваному приміщенні на кухні. Там вони можуть зберігатися від трьох до шести місяців.

Однак, кулінарні експерти розповідають, що цибуля і часник можуть гнити, якщо просто покласти їх у кухонний ящик. Натомість перфоровані паперові пакети забезпечують циркуляцію повітря й овочі залишаються свіжими тривалий час.

Щоб правильно зберігати цибулю і часник, потрібен коричневий паперовий пакет, пробивач дірок, маркер та скрепки. Перед тим, як покласти у пакет цибулю чи часник, важливо переконатися, що вони тверді та свіжі.

Спочатку потрібно згнути пакет навпіл і проколоти один край. Потім перевернути складений пакет і проколоти інший край - приблизно 3 см між ударами. Потім заповнити пакет наполовину цибулею чи часником. Позначити його маркером, а потім використати канцелярські скріпки зверху, щоб зафіксувати його на місці.

При такому зберіганні цибуля та часник можуть зберігатися свіжими протягом шести місяців.

Моркву взимку краще зберігати в погребі або підвалі. Але якщо таких місць немає, овочі традиційно тримають на балконі або в коморі.

При цьому часто кладуть їх у ящики, мішки чи пакети. Але робити так не варто.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua