"Чорний список" постачальників зброї. Чому це погана ідея?.

Чорний список
Чорний список

Міністерство оборони вирішило оприлюднити перелік постачальників зброї, які не дотримуються чесної та законної практики. Однак, ця ініціатива може бути неефективною, а навіть призвести до збільшення проблем. Перш за все, потрібно визначити, чи є цей перелік закономірним, а також які заходи проти корупції передбачені. Потрібно також урахувати ситуацію з українськими виробниками. Закон про оборонні закупівлі не передбачає можливості створення "чорних списків", тому потрібно внести зміни до законодавства для їх впровадження.

Існує кілька шляхів легалізації такого переліку, але наразі немає відповідей на питання, як саме це можливо зробити. Замість того, щоб зосереджуватися на цьому, потрібно звернути увагу на контроль за персоналом та контрагентами, виконувати свої обов'язки відповідально і захищати гроші держави.

Влада може впровадити перелік недобросовісних постачальників уже протягом кількох місяців

У Міністерстві оборони та Агенції оборонних закупівель є спеціалісти, які можуть забезпечити такий процес. Але, на жаль, їхні керівники не проявляють достатню компетентність та мотивацію для цього.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua