Донька Фаріон розповіла про погрози, які мовознавиця отримувала у останній рік життя .

Донька Фаріон
Донька Фаріон

У рік перед смертю Ірини Фаріон, вона стикнулася з багатьма труднощами. Вона була неправомірно звільнена з роботи і змушена була довести свою правоту в суді. Крім того, вона постійно отримувала погрози від невідомих осіб. Про це свідчить її донька Софія Особа в інтерв'ю для 5 каналу.

За словами Софії Особи, її матір отримувала погрозливі дзвінки, її телефон був підірваний, і все це було повідомлено кіберполіції.

"Тоді невідомі зателефонували мені, коли я виводила дітей до школи. Вони сказали: 'Ми вб'ємо твоїх дітей, ми знаємо, де ти живеш'. Усе почалося з того моменту. Чи були покарані ті, хто це робив? Ні", - пояснила донька.

Софія Особа вважає, що злочини і погрози були спрямовані не лише проти лінгвіста, але й проти її позиції, оскільки вона завжди казала правду. Вбивці детально планували своє злочин.

Донька розповіла про ситуацію, яка сталася на концерті ансамблю "Ватра", де вона була зі своєю матір'ю. Ірину Фаріон привітали в залі, але ззаду почули дивні репліки типу "Де ця Фаріон?", і потім незнайомець почав телефонувати і хвалитися, що намагається їй щось зробити.

"З цього моменту ми швидко покинули концерт. Чи ми відчували, що її можуть вбити? Ні, але були деякі ознаки, на які я зараз звертаю увагу", - підсумувала Софія Особа.

Пригадаємо

Увечері 19 липня колишня депутатка та лінгвіст Ірина Фаріон померла в лікарні після того, як на неї було скоєно замах. Невідома особа вистрілила у неї на вулиці Масарика у Львові. Сусіди помітили підозрілого молодого хлопця біля місця злочину. Вони надали поліції опис зловмисника.

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон відмовився визнати свою провину після обрання йому запобіжного заходу. Крім того, пістолет, який пов'язують з цим вбивством, був знайдений у квартирі колишньої менеджерки компанії "Дніпромлин". Про це стало відомо із матеріалів судового реєстру.

Як повідомлялося, в Україні була створена петиція до Кабінету Міністрів з пропозицією присвоїти Ірині Фаріон звання "Герой України" (посмертно). Вдалося зібрати 25 тисяч підписів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua