Фінляндія готується до збільшення кількості мігрантів на кордоні з Росією.

Фінляндія готується до збільшення кількості мігрантів
Фінляндія готується до збільшення кількості мігрантів

Фінляндія очікує зростаючого потоку біженців через російський кордон

Фінляндія готується до збільшення кількості біженців, які прибудуть до її кордону через Росію. Щоб зупинити цей потік, вживатимуться додаткові заходи. Про це повідомляє агентство Reuters.

За інформацією фінських прикордонників, протягом листопада до Фінляндії в'їхало близько 900 біженців з різних країн, таких як Афганістан, Кенія, Марокко, Пакистан, Сомалі, Сирія і Ємен.

У Фінляндії вже закрили всі пункти в'їзду на кордоні з Росією, за винятком одного, але все ж очікують нових мігрантів.

Прем'єр-міністр Фінляндії, Петтері Орпо, повідомив, що розвідка свідчить про продовження направлення людей до кордону. Якщо такий потік триватиме, будуть оголошені нові заходи.

Фінська влада звинувачує Кремль в тому, що росіяни свідомо направляють мігрантів до кордону.

Також варто зазначити, що Фінляндія може відкрити більшість прикордонних переходів з Росією до Різдва, раніше ніж планувалося, тобто до 18 лютого.

18 листопада Фінляндія закрила чотири прикордонні пункти пропуску в Південно-Східній Фінляндії через намір Росії пропускати осіб з третіх країн.

У середу уряд прийняв рішення закрити до 23 грудня ще три пункти перепуску, залишивши лише один - найпівнічніший Раю-Йоосеппі, так як приплив просунутих і більш схильних до ризику аплікантів на притулок не зменшується.

У Польщі вважають, що ситуація з біженцями на фінсько-російському кордоні погіршиться.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua