Газ в Україні стрімко дорожчає: свіжі ціни.

Ціна газу в Україні зростає швидко
Ціна газу в Україні зростає швидко

Україна знову стикається зі зростанням цін на газ, що триває вже четвертий місяць поспіль. Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки. Вартість газу у серпні 2024 року збільшилася на 2,3% порівняно з попереднім місяцем і становить 12 995 гривень за 1000 кубометрів, не враховуючи ПДВ. Це дорожче, ніж у серпні минулого року, коли ціна складала 12 500 гривень за 1000 кубометрів.

Ціна на газ в Україні.

У Європі ціни на газ становлять 415 доларів за тисячу кубометрів, що за офіційним курсом дорівнює 17 048 гривень. Однак останнім часом спостерігається тенденція до зниження цін на газ, завдяки збільшенню імпорту зрідженого природного газу і наявності рекордних запасів палива у сховищах. Недавно ціни на газ досягли найвищого рівня з грудня минулого року після того, як газовимірювальна станція "Суджа" у Курській області перейшла під контроль України.

Експерти Національного банку України пояснили, що зростання цін на газ в Європі спричинено геополітичними конфліктами, збільшеним попитом з боку країн Азії та обмеженим постачанням з Норвегії. Однак високий рівень запасів газу в Європі і недостатній попит обмежують стрімке зростання цін.

Будьте пильнішими, українці. Нещодавно експерт розповів, як нас ввели в оману щодо світла та тепла.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua