Голодувати та копали могили. Стало відомо, який наразі стан дітей з реабілітаційного центру на Львівщині.

Реабілітаційний центр на Львівщині. Стан дітей
Реабілітаційний центр на Львівщині. Стан дітей

У Львівській області у дитячому навчально-реабілітаційному центрі виявили педагогічну занедбаність дітей. Навіть після виявлення порушень, вихованці продовжують скаржитись на якість харчування. Про це повідомив Дмитро Лубінець, омбудсмен.

— Після виявлення порушень у закладі, діти продовжують скаржитись на якість харчування, на те, що їм не вистачає їжі. Також один із вихованців закладу зазначив, що він підпрацьовує у сфері ритуальних послуг, а саме копає могили, підготовлює тіла померлих до поховання, відспівує їх, що в такому віці може спричинити важкі психологічні наслідки та свідчить про ознаки експлуатації дитячої праці», - йдеться у заяві.

Лубінець розповів, що у реабілітаційному центрі на Львівщині дітей страждали від знущань. Цей центр приймає найвразливіші категорії дітей-сиріт, тих, які не мають батьківського піклування, тих, хто перебуває у важких життєвих обставинах, а також дітей з особливими освітніми потребами.

Пізніше голова обласної військової адміністрації Максим Козицький заявив, що під час проведення перевірки керівник навчально-реабілітаційного закладу в Львівській області був відсторонений від роботи через звинувачення вихованців щодо його насильницької поведінки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua