Китайська компанія почала продаж квитків на політ у відкритий космос: яка ціна.

Китайська конструкторська компанія рекламує квитки на політ у космос
Китайська конструкторська компанія рекламує квитки на політ у космос

Китайський стартап продає квитки на політ у відкритий космос

Китайська космічна компанія Deep Blue Aerospace оголосила про продаж квитків на політ у відкритий космос, який запланований на 2027 рік. Це буде суборбітальний політ, і на перший тур продано лише два квитки за ціною близько $210 тис. У майбутньому очікується, що будуть доступні додаткові місця. Цей політ дозволить учасникам відчути простір відкритого космосу, не виходячи на орбіту.

Китайський стартап приєднується до інших компаній, які також займаються розробкою космічного туризму. Відомі американські компанії SpaceX і Blue Origin також активно працюють у цій сфері. У вересні 2024 року SpaceX успішно здійснила політ з мільярдером Джаредом Айзекманом та трьома іншими приватними астронавтами. Айзекман став першою людиною, яка здійснила приватний вихід у відкритий космос.

Deep Blue Aerospace закликає до розвитку багаторазових ракет. Компанія сподівається, що до 2025 року зможе успішно повертати ракети-носії на Землю. Це є важливим кроком для зниження витрат і підвищення можливостей космічного туризму.

SpaceX отримала контракт від космічних сил США

Космічні сили США заявили, що компанія SpaceX отримала контракт на запуск дев'яти космічних місій з національною безпекою США. Загальна сума контракту становить $733,6 млн. Семь з дев'яти запланованих місій будуть виконані для Агентства космічних розробок (SDA), яке підпорядковується Космічним силам США.

У той же час SpaceX повідомила про успішне посадження надважкої ракети Super Heavy на стартовий майданчик після запуску Starship. Однак NASA зіткнулася з проблемами під час стикування корабля Boeing Starliner з Міжнародною космічною станцією (МКС). Під час цього інциденту відключилися п'ять двигунів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua