Компанії РФ використовують криптовалюту для купівлі підсанкційного обладнання – WSJ.

Криптовалюта використовується у російських компаніях
Криптовалюта використовується у російських компаніях

Російські компанії використовують криптовалюту для обходу санкцій

Російські компанії знаходять спосіб обходити санкції, використовуючи криптовалюту, зокрема токен Tether. Зокрема, цей метод використовується при закупівлі високотехнологічного обладнання, наприклад, компонентів для безпілотників, повідомляє видання The Wall Street Journal.

За даними джерел, контрабандист Андрій Звєрєв використовував Tether для оплати товарів з Китаю для компанії "Калашников", найбільшого виробника стрілецької зброї в Росії. Зокрема, компанія закуповувала електронні деталі для дронів, які підпадали під санкції США та ЄС.

Використання Tether стало популярним способом оплати на чорному ринку через його здатність обходити контроль органів влади та забезпечувати анонімність операцій.

Звєрєв використовував Tether для переказу мільйонів доларів компанії "Калашников" в дистриб'ютора електроніки в Гонконзі і перевозив товари через країни Центральної Азії, щоб уникнути митного контролю.

"Росія все більше звертається до альтернативних платіжних механізмів, щоб обійти санкції США та продовжити фінансування війни проти України", - заявив заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Крім цього, російська криптобіржа Garantex також відіграє важливу роль у обході санкцій, дозволяючи користувачам конвертувати рублі в Tether.

Міністерство фінансів США пропонує ухвалити закон, який дозволить блокувати транзакції з використанням стейблкоїнов, таких як Tether, що деномінуються у доларах США.

Вже недавно Міністерство фінансів занесло московську компанію, що співпрацювала з російським банком, що перебуває під санкціями, до чорного списку з метою заборони їй здійснення платежів Tether.

Джерело: Економічна правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua