Кулеба розповів, як його звільнення з уряду травмувало його батьків.

Батьки Кулеби травмувалися внаслідок його звільнення
Батьки Кулеби травмувалися внаслідок його звільнення

Екс-глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, що його батьки сильно занепокоїлися через його звільнення. Вони почували себе ображеними не тим, що він втратив посаду, а тим, що вважали це несправедливим. Кулеба наголосив, що для його батьків він завжди був найкращою дитиною.

9 вересня Верховна Рада ухвалила рішення щодо звільнення Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ. Того самого дня президент Володимир Зеленський подав заяву до парламенту про назначення Андрія Сибіги на цю посаду. Парламент підтримав це рішення більшістю голосів.

Представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель висловив подяку Дмитру Кулебі за співпрацю. Він зазначив, що разом пройшли багато випробувань, починаючи з візиту до Києва в 2020 році і закінчуючи участю Кулеби в кожній Раді ЄС з питань закордонних справ після російської агресії.
З свого боку, Дмитро Кулеба подякував Жозепу Боррелю і зауважив, що він був першою особою, яка зателефонувала йому в день початку російської агресії. Він допомагав Україні та підтримував сміливі рішення.

Кулеба дізнався про своє звільнення під час тренування в спортзалі. Він стверджує, що відставка пройшла для нього спокійно. Він зазначив, що був міністром протягом чотирьох з половиною років і не жалкує. Він завжди розумів, що посада міністра закордонних справ залежить від президента України, і коли президент вирішить, що він більше не потрібен на цій посаді, він буде щиро вдячний за можливість бути корисним для країни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua