Лубинець прокоментував побиття чоловіка працівниками ТЦК у Харкові.

Правий дотик поліцейських у Харкові
Правий дотик поліцейських у Харкові

У Харкові можливо побиття чоловіка працівниками ТЦК та СП - повідомив омбудсман

В Харкові сталася можлива ситуація, коли чоловіка побили працівники ТЦК та СП. Про це розповів уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Оксана Червякова, представниця омбудсмана у Харківській області, направила запит до Харківського ОТЦК та СП для перевірки інформації, опублікованої в ЗМІ. Мета запиту - з'ясувати обставини цього інциденту для подальшого розгляду ситуації.

Омбудсман наголосив на необхідності проведення швидкого та безпристрасного розслідування таких випадків. "У країні, яка бореться за свою незалежність, все повинно відбуватися у відповідності до законів, а якщо порушуються права людини, потрібна адекватна реакція та відповідальність", - зазначив омбудсман.

Раніше повідомляли про зростання неправомірних дій представників ТЦК та СП на Закарпатті

Варто зазначити, що цей випадок не є першим. Раніше Лубінець повідомляв про зростання звернень щодо неправомірних дій представників ТЦК та СП на Закарпатті. Зокрема, була інформація про незаконне затримання та побиття чоловіка, що призвело до його смерті. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 128 ККУ (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Заклик омбудсмана до громадян

Омбудсман закликав громадян звертатися зі скаргами на порушення їхніх прав за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008; на електронну пошту: [email protected]; на гарячу лінію: 0 800 501 720; або за телефоном: 044 299 74 08.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua