Міносвіти відреагувало на ідею заборонити російську мову у школах на перервах.

Міносвіти відреагувало на заборону російської мови
Міносвіти відреагувало на заборону російської мови

Міністерство освіти і науки України підтримало рішення про заборону використання російської мови в школах. Про це повідомив міністр освіти Оксен Лісовий під час запитань до уряду.

Міністр зауважив, що були внесені деякі зміни до документу, але це не вплинуло на основне рішення. Він підкреслив, що необхідно забезпечити розвиток мов національних спільнот Європейського Союзу, проте це не стосується російської мови.

"Щодо законопроекту ініціативи пані Наталії Піпи, Міністерство освіти підтримало його з певними зауваженнями. Це, безумовно, не стосується мови країни-агресора. Ми розуміємо, що мова може бути використана як зброя і передумова для агресії", - заявив він.

Міністр також наголосив на тому, що Міністерство освіти піклується про мови корінних народів, мови національних спільнот і, зокрема, про розвиток української мови.

Законопроект про україномовне середовище у школах

У Верховній Раді України пропонується ухвалити законопроект під номером 12086, який передбачає заборону розмовляти російською мовою вчителям та учням під час навчання та у приватному спілкуванні на території навчального закладу. Ініціатором законопроекту є народний депутат, секретар Комітету з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua