Національний кешбек: Федоров сказав, коли українці почнуть отримувати виплати за покупки.

Федоров сказав, коли українці отримають кешбек
Федоров сказав, коли українці отримають кешбек

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що українцям нарахували понад 2,9 мільйона гривень за програмою "Національний кешбек".

Ці дані були оприлюднені у Телеграм-каналі міністра, повідомила "Хвиля".

Федоров нагадав, що за закупівлю товарів українських виробників можна отримати 10% від вартості покупок, що становить до 3000 гривень на місяць. Також, на початку місяця розпочався публічний бета-тест "Нацкешбеку".

За словами міністра, сервіс працює стабільно. Вже близько 1,2 мільйона українців приєдналися до програми, з них 638 тисяч активували картки в Дія. Щодо виробників, програмою "Нацкешбек" скористалися 963 виробника та 171 тисяча товарів.

"Найголовніше - вже нараховано понад 2,9 мільйона гривень кешбеку українцям. Для користувачів цей сервіс є дуже простим: вони відкривають онлайн картку у банку, вибирають картку Нацкешбеку у Дія, і кешбек нараховується щомісяця. Проте, технічно це один з найскладніших сервісів через велику кількість обміну даними між різними електронними системами - банками, виробниками, роздрібними торговцями, інформаційними системами, податковим органом, додатком та порталом Дія", - зазначив Федоров.

Також, міністр зазначив, що для витрат коштів налаштували антифрод-систему, яка дозволяє здійснювати оплату лише окремих категорій товарів і послуг, таких як комунальні послуги, ліки та спортивні заходи.

Виплати кешбеку за покупки у вересні розпочнуться з 20 жовтня, додав Федоров.

Раніше зазначалося, що "Національний кешбек" можуть розширити до ще однієї категорії товарів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua