Насильство над дітьми в реабілітаційному центрі Львівщини. Реакція Офісу генпрокурора.

Насильство над дітьми у реабілітаційному центрі Львівщини
Насильство над дітьми у реабілітаційному центрі Львівщини

Зловживання в дитячому навчально-реабілітаційному центрі Львівської області

За словами омбудсмена Дмитра Лубінеця, у дитячому навчально-реабілітаційному центрі Львівської області можливо відбувалося фізичне, психологічне та сексуальне насильство щодо дітей. Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження щодо цієї події.

«За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Пустомитівської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом сексуального насильства щодо неповнолітньої особи (ч. 3 ст. 153 КК України)», – зазначено у заяві.

Офіс генпрокурора повідомляє, що у навчально-реабілітаційному закладі на Львівщині можливо вчинялися фізичне, психологічне та сексуальне насильство над вихованцями. Дітей тимчасово помістили в безпечне місце і проводять першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, що Дмитро Лубінець повідомив про зловживання, яке відбувалося в реабілітаційному центрі на Львівщині. Центр приймав найвразливіші категорії дітей-сиріт: тих, кого позбавили батьківського піклування, тих, хто перебуває у складних життєвих обставинах, та дітей з особливими освітніми потребами.

Також в селі Котельва на Полтавщині батьки підлітків, які замішувалися у побиття та сексуальне насильство над неповнолітніми, отримали лише штраф у розмірі 850 гривень.

Крім того, у Одесі жінка мучила свою 2-річну племінницю протягом ночі та транслювала це в соцмережах, щоб привернути якомога більше уваги. Правоохоронці забрали дівчинку з родини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua