Немає даних у держреєстрі: ПФУ роз'яснив, як повідомити про прийом на роботу молодого фахівця.

Логотип Пенсійного фонду України
Логотип Пенсійного фонду України

Зміни в правилах про повідомлення про працевлаштування нових співробітників

Пенсійний фонд України (ПФУ) повідомив про зміни в правилах надання інформації про працевлаштування нових співробітників. Згідно з новими вимогами, роботодавці повинні повідомляти про прийняття працівника на роботу або укладання гіг-контракту ще до початку його трудової діяльності. Це обов'язково для всіх підприємств і організацій, які мають подавати відповідну інформацію до територіального органу Державної податкової служби. Головна мета цих змін - забезпечити своєчасне оновлення даних у реєстрі застрахованих осіб.

Особлива увага приділяється працевлаштуванню молодих фахівців, інформація про яких може бути відсутня у Реєстрі застрахованих осіб. Завдяки цим змінам кадрові служби зможуть надати інформацію про такого працівника наступного дня після його прийому, оскільки дані про нього вже будуть внесені до державного реєстру.

Зміни також стосуються питань бронювання військовозобов'язаних під час воєнного стану. Зараз роботодавці зможуть своєчасно подавати необхідні відомості про трудові відносини через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України. Це дозволить більш ефективно управляти кадровими ресурсами в умовах особливого періоду.

Термінове подання відомостей до ПФУ

Деяким українцям потрібно терміново подати відомості до Пенсійного фонду України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua