Офіс генпрокурора встановив імена 13 із 16 військовополонених ЗСУ, яких розстріляли росіяни на Покровському напрямку.

13 із 16 військовополонених ЗСУ, розстріляні росіянами
13 із 16 військовополонених ЗСУ, розстріляні росіянами

Офіс генпрокурора дізнався, хто з 16 військовослужбовців ЗСУ був зданий у полон на Покровському напрямку і розстріляний окупантами. Про це повідомив начальник Департаменту війни Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов.

За його словами: "Стосовно останніх випадків. За фактом страти 16 бійців ми працюємо і встановили дані наших 13 військових, ще по трьох встановлюються дані, тому що немає доступу до військової частини".

Крім того, співробітники СБУ дізналися про підрозділ РФ, який може мати стосунок до розстрілу 16 українських бійців.

Бєлоусов також зазначив, що протягом останнього року збільшилася кількість страт українських військовополонених, а їхні умови утримання в РФ значно погіршилися, ймовірно, за розпорядженням впливових осіб.

Щодо повернення тіл загиблих українських бійців, Бєлоусов сказав, що "військові роблять все можливе, щоб забрати тіла своїх товаришів". Координаційний штаб з питань повернення військовополонених та спеціальний підрозділ СБУ також займаються цим.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) щодо ймовірного розстрілу 16 українських військовополонених на Покровському напрямку.

До слова, незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні знайшла нові докази катувань Росією українських цивільних та військовополонених на окупованих територіях України та в РФ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua