Олег Сенцов взяв у полон росіянина та розповів про його перше прохання.

Олег Сенцов з росіянином
Олег Сенцов з росіянином

Український режисер, колишній вояк Кремля і командир штурмової роти в 47-й бригаді Олег Сенцов поділився своєю історією про те, як вдалося схопити російських вояків під час бою. Він розповів про молодого полоненого, який відразу запитав, коли можна буде поговорити з мамою, та про свої почуття поряд з ворогами.

Прихопили кількох полонених (не з Курської області). Наймолодшому 19 років (внуком буде в листопаді). Він пробув на позиції всього лише чотири дні. Його взяли місяць тому через «промах». Запропонували вибір: в тюрму або до війни. Він вибрав друге, і зараз я мотаю йому руки скотчем, а він питає, коли йому можна зателефонувати мамі. Я даю йому води, дозволяю покурити (їхні сигарети), не знижую його гідності, але попереджаю, що може отримати кулю в голову, якщо спробує протистояти

Сенцов зізнався, що він дуже лютує на росіян і він - «абсолютно байдужий до них як до полонених». Причина цього відчуття, за його словами, ніяк не залежить від «його доброти або стану полонених».

«Для мене вони є тільки маркером обміну, яким можна виманити наших ворогів з їхнього загарбницького улоговища. Багато мужності не потрібно для битви з полоненими, на відміну від тієї душі, яка потрібна для штурму траншеї», — сказав військовий.

Олег Сенцов сказав, що коли він дивиться на українських бійців поруч з полоненими росіянами, він розуміє, що українці - переможці. «За силу, за дух, за мотивацію, за правду. Нам дуже важко і може бути ще складніше, але ми перемагаємо» — підкреслив військовий. Він запевнив, що українці заслуговують на майбутню перемогу.

Сенцов також розповів, чому війна може тривати ще 10 років. На його думку, Україна має потенціал в людських ресурсах, але боїться їх використовувати. Також він відповів на питання, чи можна мотивувати чоловіків, які виїхали за кордон, участь у війні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua