Олімпіада-2024. Україна опустилася у медальному заліку.

Україна на Олімпіаді-2024, опустилася у медальному заліку
Україна на Олімпіаді-2024, опустилася у медальному заліку

Олімпійські Ігри-2024 наближаються до завершення, залишилося всього 2 дні до їх закриття. Боротьба за перше місце в медальному заліку стає все спанішнішою.

Сьогодні Україна здобула свою одинадцяту медаль – срібло вибороли Людмила Лузан та Анастасія Рибачок в каное-двійці на дистанції 500 метрів. Українські спортсменки повторили успіх з трьох років тому та знову поступилися лише китайській команді. Зараз Україна має три золоті (Ярослава Магучіх – легка атлетика, жіноча команда шаблісток – фехтування, Олександр Хижняк – бокс), чотири срібла (Сергій Куліш – кульова стрільба, Ілля Ковтун – спортивна гімнастика, Парвіз Насібов – боротьба, Людмила Лузан/Анастасія Рибачок - веслування на байдарках та каное) та чотири бронзи (Ольга Харлан – фехтування, Михайло Кохан та Ірина Геращенко – легка атлетика, Жан Беленюк – боротьба). Незважаючи на те, що Україна втратила три позиції в медальному заліку та зараз займає вісімнадцяте місце, є можливість збільшити кількість медалей, оскільки спортсменка Ірина Коляденко вийшла до фіналу.

Лідерство в медальному заліку зараз борються Сполучені Штати Америки і Китай. Вони мають однакову кількість золотих медалей, але американці оперують більшою кількістю срібних і бронзових нагород. Китайські спортсмени протягом останніх двох днів домінували та здобули більшість перших місць.

Протягом останніх днів в медальному заліку відбулися зміни. Франція вибула з п'ятірки, а Японія піднялася на четверте місце, скоротивши відставання від Австралії. Японці також побили свій власний рекорд, вже здобувши 16 золотих медалей. Велика Британія, Південна Корея, Нідерланди, Німеччина та Італія також займають позиції у топ-10.

Літні Олімпійські Ігри-2024 проходять у Франції. Це перші Ігри з рівною кількістю спортсменів серед чоловіків та жінок. Вартість цих Ігор становить 8,3 мільярда євро.

Медальний залік Олімпійських Ігор-2024 можна переглянути за посиланням.

Олімпіада-2024 стала другими Іграми у історії, коли церемонія відкриття проходила поза стадіоном. Вона відбулася на річці Сена, а офіційна частина церемонії проходила на площі Трокадеро на тимчасовому міні-стадіоні. Режисером церемонії був Тома Жоллі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua