Операція у Курській області вплинула на фронт? Відповідь офіцера ЗСУ.

Операція Курська область фронт
Операція Курська область фронт
Окупанти збільшили кількість спроб прорвати оборону ЗСУ на Покровському та Курахівському напрямках останніми днями. Про це розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі Київ24.

На фоні цих подій в Курській "народній республіці" у ворога почалась якась хвороба. Росіяни максимально використовують все, що в них є, у великих кількостях на полі бою. Ситуація дуже напружена, але вона контролюється командуванням Збройних сил України", - сказав Сергій Цехоцький.

Офіцер також зазначив, що російська армія збільшила кількість обстрілів і скидів з БпЛА на позиції Сил оборони.

Стосовно ділянки, де безпосередньо наша бригада тримає оборону скажу, що ворог 100% не має успіху. Ми як кошка з мишкою з ними граємось. Вчора була спроба піхотного штурму, мало не психічної атаки - через поле напряму пішли росіяни, як Чапаєв... У нас через це вечерю перенесли на пізніше", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, що внаслідок чергової нічної атаки 11 серпня російських безпілотників на Київщину загинули двоє мирних жителів - батько та його чотирирічна дитина. Уламок ракети влучив у будинок, спричинивши руйнування та пожежу.

Згодом уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на смерть цивільних людей. Він заявив, що світ не може мовчати, коли кожен день росіяни вбивають мирних людей.

Також з'явилася інформація, що протягом ночі 11 серпня БпЛА та балістичні ракети атакували Київ, але всі ударні дрони ворога були збиті в повітряному просторі столиці України за допомогою ППО.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua