Підсовують підробки: українцям пояснили, як відрізнити натуральне вершкове масло.

Візуальне порівняння натурального вершкового масла
Візуальне порівняння натурального вершкового масла

Українців навчили, як розпізнати натуральне вершкове масло від підробки

Про це розповів професійний біохімік Гліб Репіч у своєму Instagram.

Часто якість вершкового масла викликає сумніви через можливість додавання до нього дешевших інгредієнтів, таких як пальмова олія або маргарин.

Репіч рекомендує спочатку оцінити колір масла. Воно повинно мати однорідний світло-жовтий колір.

"Якщо помічаєте нехарактерні відтінки або плями, можливо продукт містить інші жири", - каже експерт.

Далі він рекомендує використати гарячу воду. Додайте шматочок масла в склянку з водою і перемішайте.

"Перед переглядом масла обов'язково помириште розчин. Масло має мати приємний, молочний запах з нотами вершків", - пояснює Репіч.

Наявність сторонніх запахів може свідчити про додавання до вершкового масла інших інгредієнтів. Також, каламутність розчину може говорити про наявність молочного білка, але це не є точним показником, оскільки такий ефект може бути й у маргарину з молочними компонентами.

Експерт зазначає, що поширена думка про те, що натуральне вершкове масло має повністю розчинятися у воді, є неправильною. Вершкове масло містить 73% жиру, який не розчиняється у воді, тому жир буде плавати на поверхні.

Також Репіч рекомендує звернути увагу на текстуру та смак масла.

Для порівняння якості масла і маргарину можна провести прості тести:

Маргарин зазвичай має хімічний, стійкий запах, на відміну від вершкового масла з ніжним вершковим смаком.

Маргарин у розчині буде майже прозорим, відсутність молочних компонентів вказує на його наявність.

Нагадаємо, що овочі в Україні стають дорожчими.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua