Чому падає біткоїн: причини зниження курсу.

Чому падає біткоїн: причини зниження курсу
Чому падає біткоїн: причини зниження курсу

Якщо вибрати найпопулярнішу світову криптовалюту, то це точно біткоін. Про нього знають навіть ті, хто ніколи не використовував крипту для заробітку. 

Проте, що точно треба знати про біткойн, це дуже нестабільна валюта. Тому питання, курс біткоіна чому падає, може виникнути у новачка або навіть досвідченого інвестора. Важно знати, чому біткоін не падає і чому падає, щоб знати коли краще вкладати кошти. В цілому, курс і ціна біткоіна дуже важливі. Адже падіння може негативно позначитися на заробітках інвестора. 

Чому біткоін падає? 

курс біткоіна чому падає

Розбираючи тему, чому біткоін падає в ціні, потрібно трохи повернутися до історії валюти. Біткоін став першою криптою, яка досі не зменшує обертів. Вона активно впроваджується більше 10 років і не втрачає актуальності. Ціна біткоіна може коливатися в значних межах, що робить біткоін досить волатильним активом. Протягом цього часу він переживав як стрімкі підйоми, так і різкі падіння, що викликає багато питань про фактори, що впливають на зниження курсу. У 2024 році продовжується череда подій, що впливають на біткоін та інші криптовалюти. 

Якщо говорити про падіння і злети біткоіна, то така крипта мало чим відрізняється від ефіру чи інших валют. Якщо ж говорити про падіння валюти, то це може статися з ряду причин: 

  1. Вплив світових економічних факторів. Економічні зміни на глобальному рівні можуть значно впливати на курс біткоіна. Ринки криптовалют тісно пов'язані з загальною економічною ситуацією в світі, і коли великі економіки стикаються з проблемами, це має вплив і на цифрові активи. У цьому випадку відразу потрібно згадати про рецесію та кризи. Якщо в світовій економіці проблеми, то й у біткоіна це може бути. 

  2. Інфляція. Чим вона вища, тим вищі процентні ставки. Традиційні гроші відповідно зростають у популярності, що не можна сказати про біткоін. Такий принцип стосується і будь-якої крипти. 

  3. Волатильність на традиційних ринках, валютні кризи і інші фінансові потрясіння також можуть викликати відтік коштів з ринку криптовалют.

чому біткоін не падає

Кожна з цих причин або їх сукупність можуть вплинути на стабільність біткоіна.

Як біткоін залежить від держави? 

Одним з ключових факторів, що впливають на курс біткоіна, є державне регулювання. Спочатку біткоін створювався з метою децентралізації. Тобто повної автономії від класичних грошей. Проте, прямого відв'язування бути не може. 

Протягом багатьох років уряди різних країн намагалися встановити контроль над ринком криптовалют, вводячи різні закони і обмеження. У 2024 році цей вплив продовжує посилюватися. Деякі держави і зовсім хочуть ввести біткоіни як холодну валюту. Проте, для цього потрібно більше часу і інструментів. 

причини падіння біткоіна

Що стосується самого регулювання, то воно впливає на ціну біткоіна. Зазвичай в негативному сенсі. Заборони на використання криптовалют: Країни, такі як Китай, вже ввели жорсткі обмеження на майнінг і торгівлю криптовалютами. Введення нових законів або посилення існуючих заборон може викликати масові розпродажі, що призводить до падіння курсу.

Окремо потрібно розглянути і той факт, що деякі біржі піддаються більшому контролю. Нові правила в США і ЄС, спрямовані на боротьбу з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, можуть призвести до зниження активності на криптовалютних біржах, що також знижує вартість активів. Це не прямий, але дуже важливий вплив на крипту. 

Окремо потрібно згадати і про податки. Збільшення податків на операції з криптовалютами або посилення контролю за сплатою податків може відлякати деяких інвесторів і трейдерів, що також сприяє падінню курсу.

Попит і пропозиція 

чому біткоін падає

Ринок криптовалюти, якщо відкинути всі атрибути, мало чим відрізняється від будь-якого іншого фінансового ринку. У цьому випадку значущим є попит і пропозиція. Якщо попит на біткоін падає, а пропозиція залишається прежньою, це неминуче призведе до зниження його вартості. У 2024 році спостерігається ряд факторів, які призводять до зниження попиту на криптовалюту.

Наприклад, певна втрата інтересу до крипти. Коли курс біткоіна зростає, він привертає нових учасників ринку. Проте, якщо ціни починають знижуватися, багато інвесторів можуть вийти з ринку, фіксуючи збитки.

Якщо великі фонди і корпорації, вкладені кошти в біткоін, вирішують вийти з гри, це може призвести до значного зниження попиту і, відповідно, падіння курсу.

 чому біткоін падає в ціні

Медіапростір має потужний вплив на настрій інвесторів і на курси криптовалют. Негативні новини можуть викликати паніку на ринку, що призводить до масових розпродажів і падіння вартості біткоіна.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua