Поліція відреагувала на заяву омбудсмена про смертельний флешмоб серед дітей.

Поліція реагує на смертельний флешмоб дітей
Поліція реагує на смертельний флешмоб дітей

Українські правоохоронці заявили, що наразі в Україні немає випадків хромінгу, що є дуже небезпечним явищем. Цей виклик полягає вдиханні токсичних парів різних побутових засобів, таких як лак для нігтів і маркери, і може серйозно пошкодити здоров'я людини. Навіть може призвести до смерті. Проте, поліція стверджує, що в Україні популярності цього виклику серед підлітків не спостерігається.

За словами представників поліції, інформація про хромінг, яку друкують українські ЗМІ, отримана з-за кордону і стосується підлітків, що проживають поза межами України. Тому батькам радять перевіряти джерела інформації та навчати своїх дітей критично ставитися до отриманої інформації. Правоохоронці закликають перевіряти факти з надійних джерел перед поширенням.

Небезпека хромінгу для дітей

Соціальні мережі почали активно поширювати небезпечний флешмоб, в якому діти на камеру вдихають речовини, що можуть нанести шкоду їх здоров'ю та життю. Про це повідомив Уповноважений з прав людини. Також зазначено, що відеоролики про хромінг широко поширюються серед неповнолітніх на платформі TikTok.

Хромінг — це вдихання токсичних речовин, що містяться у рідині для зняття лаку, маркерах і аерозольних дезодорантах, що використовуються у побуті. Це може призвести до короткочасного ейфорічного стану, але має серйозні наслідки для здоров'я, зокрема для мозку, серця, легенів, нирок та інших органів. Крім того, хромінг може спричинити залежність і навіть смерть.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua