Полтавські вареники з полуницею — пухкі, без дріжджів та яєць.

Полтавські вареники з полуницею — пухкі, без дріжджів та яєць
Полтавські вареники з полуницею — пухкі, без дріжджів та яєць

У цьому рецепті вареники готуються на пару, що робить їх м'якими, ніжними й повітряними. Без яєць і дріжджів, але пухкі та смачні. Цей простий рецепт на кефірі є ідеальним варіантом на літо, коли хочеться щось домашнє, легке й солодке.

Рецепт був опублікований на сайті "Gospodynka".

Вам знадобиться:

  • кефір — 500 мл.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор — 3 ч. л.;
  • борошно — 600 г;
  • сода — 1 ч. л.;
  • полуниця — до свого смаку;
  • цукор — для начинки.

Спосіб приготування

У мисці змішати кефір кімнатної температури з сіллю та цукром. Додавати борошно разом із содою, замішуючи, поки не отримаєте м'яке тісто. Переложити його в змащену олією миску, накрити плівкою і залишити відпочити.

Розкатати тісто, викласти начинку з полуниці, посипати цукром, зліпити вареники і варити на пару близько 5 хвилин. Можна подавати з медом, вершками чи сметаною.

У цьому рецепті вареники готуються на пару з полуницею начосо, разом з тим кефірно-солодким тістом. Просто, швидко, смачно!


Читайте також

Реклама