Розпил на відновленні Охматдиту: тендер виграла фірма без техніки та з явно завищеними цінами.

Тендер Охматдит: завищені ціни, відсутня техніка
Тендер Охматдит: завищені ціни, відсутня техніка

Скандал навколо реставрації лікарні "Охматдит": підрядник витратив 307 млн грн на найдорожчу фірму

Україна вразилася скандалом через витрати коштів при відновленні лікарні "Охматдит". Підрядник без роз'яснень вибрав найдорожчу фірму, щоб провести ремонт лікарні, що постраждала від ракетних обстрілів. Про це повідомляє NashiGroshi.

За інформацією, в тендері брали участь 14 компаній, але переможцем стала фірма, яка запропонувала ціну у 307 млн грн (без ПДВ). Це була третя найвища пропозиція. Інші учасники пропонували виконати роботи значно дешевше - від 42 до 286 млн грн.

"З жодним із них замовник не веде переговорів, жодним чином не пояснюючи свій вибір", - повідомляють у NashiGroshi.

Аналіз NashiGroshi показав, що з десяти найбільш дешевих пропозицій не менше семи мали заповнені комерційні пропозиції з цінами на різні види робіт.

Наприклад, переможець найбільше коштує ремонт фасадних панелей Reynaers (темних кольорів на фото корпусу) та оздоблення внутрішніх стін панелями НР. Кожна з цих робіт в "Буд-технолоді" коштує понад 100 млн грн і вдвічі дорожча, ніж у конкурентів.

"Замовник, з невідомих причин, не звернув увагу на проблеми переможця", - підкреслюють у NashiGroshi.

Наприклад, "Буд-технолоджі" вказала лише оренду будівельної техніки, яка не дозволяє монтаж фасадів вище другого поверху. Крім того, компанія не надала жодних даних про обладнання для монтажу плитки.

Фірма "Ріола-модуль", яка попередньо будувала цей корпус, у своїй пропозиції (179 млн грн) зазначила, що вже провела безкоштовний ремонт "чистих приміщень" та замінила деякі конструкції стін та стель. Це свідчить про те, що обсяги ремонту за кошти благодійників можуть бути переоцінені.

Нагадаємо, встановлені деталі та виконавці ракетного удару по лікарні "Охматдит".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua