Син засновника ХАМАС виступив в ООН на показі документального фільму про Ізраїль.

Син засновника ХАМАС в ООН
Син засновника ХАМАС в ООН

Презентація фільму про напад ХАМАС на Ізраїль

20 листопада у приміщенні ООН відбулася презентація документального фільму під назвою "Свідоцтво розправи 7 жовтня". Цей фільм розповідає про напад на Ізраїль, який був здійснений бойовиками з групи ХАМАС. У заході взяли участь представники ООН, дипломати та лідери єврейських громад.

Один з учасників наради, Мосаб Хасан Юсеф, син шейха Хасана Юсефа, одного зі засновників ХАМАС, зробив промову. Він наголосив, що ХАМАС не визнає політичних кордонів, але це не відразу зрозуміло для багатьох. Він також підкреслив, що ідеологічне впливання на палестинські діти - це злочин ХАМАС проти палестинського суспільства. Дітей вчать ненавидіти Ізраїль ще з дитинства.

У 10-річному віці, коли я відмовився підкоритися групі, мене прив'язали до стовпа, а високопоставлений лідер ХАМАС побив мене. Він вважав себе наставником мого батька, який тоді перебував у в'язниці. Його мета була зробити з мене такого ж жорстокого диктатора, як вони.

Мосаб Хасан Юсеф був старшим сином шейха Хасана Юсефа, одного з лідерів ХАМАС на Західному березі. Після кількох років у в'язницях Ізраїлю, він зрозумів, що ХАМАС - злочинна організація. Він був свідком жорстокого поводження з політичними в'язнями, які були членами ХАМАС і підозрювали інших іноземців у співробітництві з Ізраїлем.

У 1996 році Юсеф погодився стати інформатором для ізраїльської служби безпеки Шабак. Він передавав інформацію, яка допомогла запобігти численним терактам та нападам на ізраїльтян, а також призвела до затримання кількох лідерів ХАМАС. Під час співпраці з Шабак, Юсеф вимагав охороняти життя терористів, чиє місцезнаходження було передано Ізраїлю.

У 2007 році Юсеф покинув Близький Схід та отримав політичний притулок у США. Історію його життя стало відомо після виходу книжки "Син ХАМАС" у 2010 році, яка була пізніше екранізована. Його батько, Хасан Юсеф, також є одним з духовних лідерів ХАМАС на Західному березі та провів у в'язниці понад 20 років.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua