Шість продуктів, які не варто їсти перед авіаперельотом.

Шість продуктів, які не варто їсти перед авіаперельотом
Шість продуктів, які не варто їсти перед авіаперельотом

Перед польотом у літаку необхідно обирати правильні продукти, щоб уникнути незручностей і проблем зі здоров'ям під час подорожі.

Є декілька продуктів, від яких варто утримуватися перед авіаперельотами, оскільки вони спричиняють збільшене утворення газів і мають негативний вплив на травну систему в цілому.

Що не можна їсти перед польотом

Оброблені і солоні продукти

Дієтолог Іллінг Цай стверджує, що солона їжа і фастфуд подразнюють травну систему і можуть призвести до печії. Ці продукти також збільшують відчуття втоми і незручності.

Квасоля та інші бобові

Цай також зазначає, що квасоля та інші бобові можуть створити незручності пасажирам, оскільки вони спричиняють утворення газів. У закритих салонах літаків це може бути ще гірше через підвищену висоту, яка збільшує утворення газів. Тому краще уникати продуктів, що спричиняють здуття живота.

Броколі, капуста і зелені овочі

Сирі овочі, особливо капуста і броколі, збільшують утворення газів.

"Висотний метеоризм доставляє незручності багатьом пасажирам. Сирі овочі, швидше за все, змусять вас відчувати неприємне відчуття розпирання і здуття в животі та/або підвищене газоутворення", - говорить дієтолог-нутриціолог і засновник Gutivate. Ерін Джадж.

Гостра їжа

Гостра їжа подразнює стінки шлунка і спричиняє збільшене утворення газів і здуття живота. Не рекомендується їсти гостру їжу прямо перед польотом.

Жувальна гумка або льодяники без цукру

Жування жувальної гумки спричиняє проковтнення зайвого повітря, що призводить до здуття живота. Те ж саме стосується продуктів зі штучними цукрами, які важко перетравлюються і можуть мати проносну дію.

Алкоголь

Алкоголь може спричинити зневоднення організму, особливо в умовах сухого повітря в салоні літака. Крім того, він може підсилити ефект зміни тиску і призвести до неприємних відчуттів.

Плануючи подорож літаком, необхідно відповідально підійти до вибору одягу та аксесуарів. Зокрема, варто уникати взуття на високих підборах. Це один з тих речей, які краще уникати під час польотів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua