Що таке KYC та KYC верифікація.

Що таке KYC та KYC верифікація
Що таке KYC та KYC верифікація

Криптовалюта, як і будь-які цифрові системи, як ніхто інший піддаються різним ризикам. Наприклад, зломам. Тому кожному користувачу, який переживає за свої гроші та безпеку, варто розібратися, що таке kyc верифікація і як така верифікація працює. 

Розбираючись, що таке kyc верифікація, варто розуміти, як ця система працює вперше і щоразу нового входу. Також розуміти, що таке kyc процедура варто всім, хто хоче в майбутньому інвестувати. Адже ця процедура неймовірно важлива та корисна. 

Що таке верифікація kyc? 

kyc верифікація що це

Отже, що таке kyc: KYC — це процес перевірки особи клієнта, який хоче використовувати ту чи іншу фінансову операцію, наприклад, через банк або іншу організацію. В цілому, це процес, який стосується грошей. При цьому така перевірка планомірно знижує ризики, що клієнт натрапить на шахрая. 

Що це простими словами: KYC верифікація — це дуже важливий процес перевірки, але не звичайний для будь-яких сайтів, а саме для тих платформ, які займаються різними фінансовими операціями. Це важлива частина цього процесу, що включає в себе збір і перевірку документів, які підтверджують особу клієнта. Якщо ще кілька років тому це був незрозумілий і новий процес, то вже сьогодні він вважається стандартним. В тому числі і для криптобірж. 

kyc верифікація що це

KYC верифікація необхідна для захисту як самого бізнесу, так і його клієнтів від ризиків, пов'язаних з шахрайством та незаконними операціями. Ця та гарантія безпеки, яку всі шукають. 

Від чого може захистити цей процес: 

  1. KYC допомагає ідентифікувати людей, які беруть участь в незаконних фінансових операціях. Тобто така процедура виключає відмивання грошей, яке суворо карається законодавством більшості розвинених країн. 

  2. Фінансові установи зобов'язані дотримуватись законів протидії відмиванню грошей (AML — Anti-Money Laundering), і KYC є частиною цієї процедури. Це одна з найосновніших функцій. 

  3. Фінансові установи, впроваджуючи KYC, знижують ризики, пов'язані з можливими штрафами та репутаційними втратами у випадку роботи з нелегальними клієнтами.

  4. Верифікація допомагає створити довірливу атмосферу між фінансовою установою і клієнтом, забезпечуючи безпеку обох сторін.

 kyc процедура що це

Хоча на ділі цей процес здається простим, в ньому дуже багато додаткових нюансів. 

Як відбувається KYC верифікація? 

Процес KYC верифікації зазвичай складається з кількох етапів. Деякі платформи можуть вносити свої зміни, але вони не такі значні. Крім того, ця процедура і без того складна, а тому додатково її ускладнювати все ж не варто.

Основні етапи: 

  1. Збір інформації про клієнта. Це перше і головне, що й забезпечує безпеку. Для цього клієнт надає основну інформацію, як адреса, дата народження та контактні дані.

  2. Другим і не менш важливим етапом є надання документів. Це потрібно, щоб підтвердити особу користувача. Це може бути паспорт, водійське посвідчення або закордонний паспорт. Також потрібен буде і документ, який підтверджує місце проживання. 

  3. Далі відбувається перевірка даних. Після надання даних і документів фінансова установа або платформа проводить їх перевірку. Це може включати в себе перевірку через бази даних державних органів, використання спеціалізованих сервісів для підтвердження особи та антифрод-системи для виявлення шахрайської активності.

Також у процесі оцінюються ризики. Річ про те, що клієнта перевіряють: чи не входить він до різних “чорних списків”, не є злостним боржником. Також проводиться перевірка на відповідність анти відмивним процедурам.

kyc що таке

Далі слідує завершення всього процесу верифікації. Він можливий, якщо всі попередні етапи пройшли без проблем. В залежності від платформи або фінансової установи, клієнту можуть відкрити доступ до повного набору послуг, таких як переводи, покупки активів та інші операції.

Для чого потрібна KYC верифікація? 

В цілому, цей процес корисний для бізнесменів, інвесторів та інших користувачів. Для бізнесу вона більше ніж необхідність.

kyc що це таке Що дає ця верифікація: 

  1. Зниження ризиків. Організація захищає себе від потенційних шахрайських операцій та незаконних дій.

  2. Відповідність законодавству. Ведення бізнесу з дотриманням вимог KYC знижує ризик штрафів та юридичних наслідків.

  3. Підвищення репутації. Платформи з прозорою політикою KYC мають вищий рівень довіри клієнтів.

Крім бізнесу, переваги верифікації є й для клієнтів. Йдеться про забезпечення безпеки. Також так можна отримати доступ до багатьох послуг. Верифіковані користувачі можуть користуватися повним набором послуг, що пропонує платформа. Основна перевага верифікації в захисті від шахрайства. 


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua