Спочатку школи та лікарні: українцям відповіли, коли стартує опалювальний сезон.

Опалення в школах та лікарнях
Опалення в школах та лікарнях

Очікування початку опалювального сезону

З наближенням холодів все більш актуальним стає питання початку опалювального сезону для українців. Вирішує це питання місцева адміністрація, орієнтуючись на погодні умови.

Опалювальний сезон в Україні / Колаж 24 канали

Ключовим фактором є середньодобова температура: якщо протягом трьох днів вона тримається на рівні +8 градусів або нижче, це є сигналом для запуску опалення.

У Києві готуються до початку опалювального сезону. Мер Віталій Кличко оголосив, що приблизно з 15 жовтня буде подаватися тепло до будинків киян, але ця дата може бути скоригована залежно від погоди. Прогнозують, що з 12 жовтня у Києві буде похолодання, температура повітря коливатиметься в межах 6-9 градусів тепла.

Опалювальний сезон в Україні

Слід зазначити, що підключення опалення - це складна технічна операція, яка залежить не лише від погоди, але й від готовності комунальних служб. У більшості міст України вже завершено перевірки та ремонтні роботи, які мають забезпечити своєчасний початок опалювального сезону. Спочатку тепло отримують соціально значущі об'єкти, такі як школи, дитячі садки та медичні заклади, а потім опалення поступово подається до житлових будинків.

Rаніше також опублікували сценарій життя в столиці у разі блекауту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua