The Times оцінило рішення Зеленського про атаку ЗСУ на Курську область.

У міністра оборони оцінили ЗСУ на Курську область
У міністра оборони оцінили ЗСУ на Курську область

Зеленський вторгнувся на територію Росії в Курській області

Президент Володимир Зеленський прийняв найризикованіше рішення - вторгнутися на територію Росії в Курській області. Про це повідомило британське видання The Times.

За даними видання, атака здивувала не тільки Москву, але й західних союзників України, включаючи Вашингтон. На початку її сприймали як демонстрацію сили антипутінських ополченців, але вже через кілька днів стало очевидним, що це стратегічний контрудар, спланований Києвом.

The Times наголошує, що у цій операції чітко простежується особистий вплив президента Зеленського. Журналісти стверджують, що протягом багатьох місяців у Києві зберігалася таємниця про те, що президент наполягав на початку літнього наступу, незважаючи на сумніви військового керівництва через проблеми з ресурсами та особовим складом.

Згідно з The Times, Зеленський бажає змінити наратив про те, що Україна програє війну. Для здійснення цієї операції було задіяно від 6000 до 10000 військовослужбовців ЗСУ.

Наступ ЗСУ у Курській області

За даними британських журналістів, українське військове керівництво готове ризикувати цінними солдатами та технікою, щоб досягти результатів в цьому напрямку. Це рішення вважається дуже ризикованим, але його можливості змінити перебіг війни вражають.

Раніше в Німеччині було оцінено вплив західної зброї під час атаки на Курську область.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua