ТОП 10 криптовалют, в які варто інвестувати.

ТОП 10 криптовалют, в які варто інвестувати
ТОП 10 криптовалют, в які варто інвестувати

Криптовалюта давно стала тим інструментом, який використовують для інвестицій. В цілому, є навіть окремий топ криптовалют, які перспективні, з високою капіталізацією, і в цілому популярні. Кожна з цих монет має свої особливості.

Розбираючись у топ бірж криптовалют, у списку «перспективні криптовалюти», варто врахувати гарантії кожної монети та її особливості. 

Кращі криптовалюти 

Завдяки різноманітності, можна виділити кілька списків крипти. Наприклад, 10 криптовалют з найвищою капіталізацією або 10 найперспективніших криптовалют, але зазвичай новачки обирають щось зі списку 10 найбільш популярних криптовалют. І вже на ці монети і роблять акцент. 

топ криптовалют

При цьому ще з початку року 2024 рік обіцяв бути одним з ключових в історії криптовалют, оскільки сектор продовжує розвиватися і залучати все більше інвесторів. 

Вже сьогодні, ближче до кінця року, кожен проект пропонує унікальні можливості, будь то для довгострокових інвесторів або тих, хто прагне до швидких спекуляцій. 

Bitcoin (BTC)

На перше місце одразу потрібно поставити ті монети, які свого часу проклали доріжку до популярності крипти. 

топ бірж криптовалют

Bitcoin — це не лише перша криптовалюта, але й найпопулярніша. З кожним роком з'являлися нові монети, але лідерство біткоін не віддав. Незважаючи на високу волатильність, він зберігає свою позицію як головний цифровий актив, на який рівняються всі інші навіть у 2024 році. При цьому варто розуміти, що у цієї валюти були найрізноманітніші проблеми. 

Перевага біткоіна: 

  1. Bitcoin має обмежене постачання в 21 мільйон монет. Більше того, з кожним циклом халвінга добувати нові монети стає складніше, що також сприяє зростанню вартості в довгостроковій перспективі. Через цю особливість біткоін залишатиметься затребуваною валютою ще багато років. 

  2. Також у цієї валюти найсильніші позиції стосовно блокчейнів. 

Разом з цим у цієї валюти є і свої ризики. Великі корекції в ціні, які можуть настигнути неподготовлених інвесторів.

Ethereum (ETH)

Ethereum, на відміну від Bitcoin, пропонує значно більше, ніж просто цифрову валюту. Хоча ефір і називають прямим конкурентом біткоіна, принцип роботи таких монет неймовірно різний. 

У 2024 році ефір має основні переваги: перехід Ethereum на Proof of Stake після оновлення Ethereum 2.0 робить його більш екологічним і масштабованим. Він також залишається головною платформою для NFT та інших інновацій на блокчейні.

У монет і свої мінуси. Зазвичай, щоб поміняти ефір, потрібно заплатити велику комісію. Також є і велика конкуренція. 

Binance Coin (BNB)

перспективні криптовалюти

Binance Coin — це криптовалюта, створена для роботи всередині екосистеми Binance. Це найпопулярніша та найефективніша платформа. Такі монети використовуються для оплати комісій, торгівлі та участі в різних продуктах біржі.

Завдяки цій крипті інвестори можуть скористатися низькими комісіями та різними бонусами на біржі. 

Разом з цим монети дуже прив'язані до самої біржі. Це може створювати свої труднощі. 

Ripple (XRP)

Ще одна монета, яка дуже важлива в крипті, але не така вже й популярна. Ripple відрізняється від інших криптовалют тим, що орієнтований на роботу з традиційними фінансовими установами, пропонуючи швидкі та дешеві трансграничні платежі.

У такої монети є можливість співпрацювати з традиційними банками. Тому на відміну від інших криптовалют, ця дозволяє укладати договори з реальними корпоративними партнерами. 

Втім, якщо говорити про складнощі, то у крипти досить суперечливе минуле з безліччю судових розглядів. 

Cardano (ADA)

Cardano — це блокчейн-платформа з акцентом на безпеку і науковий підхід. Вона прагне запропонувати більш стійку і безпечну альтернативу Ethereum. Тобто принцип її роботи близький саме до ефіру. 

Ця монета така ж стара, як і ефір, і її можна вважати більш екологічною. Також постійні дослідження та інновації роблять його одним з найперспективніших блокчейнів.

10 криптовалют з найвищою капіталізацією

Разом з цим розвивається система повільно і вже точно не так ефектно, як той же біткоін. 

Solana (SOL)

Ці монети з доволі красивою назвою відрізняються неймовірною швидкістю транзакцій. Також криптовалюта постійно привертає безліч проектів DeFi і NFT, що сприяло її швидкому зростанню.

Розробники обирають цю платформу саме за швидкість. Також відзначається зростання інтересу до NFT і децентралізованим додаткам, що також підтримує її популярність.

Якщо говорити про мінуси, то платформа дуже залежна від великих інвесторів, що може створити свої складнощі. 

Polkadot (DOT)

Ще одна монета, яка залежить від блокчейнів. При цьому система створює унікальні умови для їх використання. Це допомагає вирішити проблему сумісності між різними мережами, що робить його привабливим для створення децентралізованих додатків.

Втім, у системи висока конкуренція з боку інших екосистем.

Chainlink (LINK)

Chainlink — це мережа оракулів, яка дозволяє смарт-контрактам на блокчейні взаємодіяти з зовнішніми даними. Для децентралізованих систем це неймовірно корисно і ефективно. 

10 найперспективніших криптовалют

Chainlink грає важливу роль у світі DeFi, надаючи дані для смарт-контрактів. Це одна з небагатьох криптовалют з такою важливою і унікальною роллю в екосистемі. Але якщо знизиться попит на DeFi, знизиться і популярність самої монети. 

Avalanche (AVAX)

Це по суті платформа, яка використовується для створення децентралізованих додатків і блокчейн-екосистем. Підкуповує інвесторів система низькими комісіями. 

Також ця система швидка і дешева. Тому вона легко конкурує з тим же ефіром. Разом з цим у неї висока конкуренція в сфері децентралізованих додатків.

Polygon (MATIC)

Polygon, раніше відомий як Matic, надає рішення для масштабованості Ethereum. Це дозволяє користувачам Ethereum здійснювати транзакції швидше і дешевше, що робить його популярним серед розробників.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua