У МОЗ розповіли, як лихоманка Західного Нілу потрапила до України: яким регіонам загрожує.

Лихоманка Західного Нілу шириться Україною
Лихоманка Західного Нілу шириться Україною

У МОЗ заявили про поширення лихоманки Західного Нілу в Україні

Заступник Міністра охорони здоров'я та головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив про поширення лихоманки Західного Нілу в Україні. Він зазначив, що зміна клімату може сприяти розповсюдженню цього захворювання на центральні регіони країни.

Лихоманка Західного Нілу - інфекційне захворювання, яке поширено в Африці, але випадки його виявлення зареєстровані і в Європі. Кузін зазначив, що осередки цієї інфекції постійно існують в Україні, зокрема в Одеській, Донецькій та Київській областях.

Комарі, які переносять вірус, не обмежуються певними регіонами і через зміну клімату їх популяція збільшується. Тому випадки захворювання були зафіксовані в Полтавській та Київській областях, а також у Києві. Медики перевіряють підозри на цю інфекцію і в інших областях. Лікарі повинні бути готові до виявлення лихоманки Західного Нілу, оскільки його поширення продовжується.

Лихоманка Західного Нілу передається через укуси комарів, які заражаються від перелітних птахів. У більшості людей ця інфекція може протікати без явних симптомів, але у п'ятій частині хворих можуть з'явитися серйозні ознаки, такі як підвищена температура, головні болі, м'язові та суглобні болі, загальна слабкість, нудота та шлункові розлади.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua