У реабілітаційному центрі на Львівщині знущалися з дітей: Лубінець відреагував.

Реабілітаційний центр на Львівщині
Реабілітаційний центр на Львівщині

У Львівській області в дитячому навчально-реабілітаційному центрі було виявлено факти фізичного, психологічного та сексуального насильства щодо дітей. Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

За його словами, центр приймає найуразливіші групи дітей, такі як сироти, діти у складних обставинах і діти з особливими освітніми потребами.

Діти, свідки цього насильства, заявляли, що директор центру здійснював сексуальне насильство над дівчатами, публічно принижував їх та загрожував побиттям і психіатричною лікарнею за порушення режиму поведінки.

Також, відомо, що до дітей систематично зверталися з образливими фразами, такими як "ти нікому не потрібен/-а", "твої батьки алкаші", "ти хворий/-а", "з тебе нічого доброго не вийде".

Лубінець також зазначив, що діти вже звернулися до правоохоронних органів і місцевих служб у справах дітей, але все залишилося безрезультатно, причому директор центру погрожував та принижував скаржників.

Команда омбудсмена змусила правоохоронців задокументувати порушення і розпочати кримінальне провадження за статтею 153 Кримінального кодексу України - сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи.

Лубінець також заявив, що організує нараду з представниками Львівської обласної адміністрації, правоохоронних органів та міністерств, щоб розглянути бездіяльність органів, відповідальних за захист прав дитини.

Він наголосив, що особисто контролюватиме процес слідства, щоб притягнути до відповідальності всіх винуватців.

Нагадаємо, що батьки, які вчинили побиття та сексуальне насильство над неповнолітнім на Полтавщині, отримали штраф у розмірі 850 гривень.

Також, в Одесі жінка протягом ночі знущалася зі своєї 2-річної племінниці та транслювала це в соцмережах, щоб залучити якомога більше підписників. Правоохоронці вилучили дівчинку з родини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua