Україна передала Туреччині перелік важкохворих кримських політв’язнів.

Передача переліку кримських політв’язнів
Передача переліку кримських політв’язнів

Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Дмитро Лубінець повідомив про те, що представник Уповноваженого ВРУ з прав жителів Криму Ельвін Кадиров зустрівся з радником Президента Туреччини Ялчином Топчу. Під час зустрічі Кадиров передав списки важкохворих політв'язнів, які перебувають у незаконному ув'язненні РФ.

Основною темою розмови були громадяни України з окупованого півострова, які страждають від незаконного переслідування та перебувають під ув'язненням російською владою, порушуючи міжнародне гуманітарне право.

Особлива увага була звернута на важкохворих політв'язнів, таких як Тофік Абдулгазієв, Ірина Данилович та Амет Сулейманов, які страждають від серйозних хвороб, що унеможливлюють їх утримання в установах позбавлення волі.

"Стан здоров'я Тофіка Абдулгазієва критичний. Він втратив понад 10 кг ваги і має різні інфекційні захворювання, зокрема, туберкульоз відкритої форми. Для нього подальше тримання під вартою - практично смертний вирок", - заявив Кадиров.

Кадиров також підкреслив важливість пошуку способів впливу на РФ для звільнення всіх кримських політв'язнів у незаконному ув'язненні. Він передав перелік важкохворих політв'язнів для подальшої комунікації з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом з метою їх звільнення.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua