«Уникають мобілізації, б’ють лозиною…». Директорка центру соцслужб розповіла, кому відмовляють в усиновленні.

Мобілізація, бій лозини, усиновлення
Мобілізація, бій лозини, усиновлення

Ухилення від мобілізації, домашнє насильство та невизначеність партнерів - це причини, з яких відмовляють усиновленні дітей. Про це повідомила

Наталія Ібрагімова, Директорка Київського обласного центру соціальних служб.

Директорка розповіла про приклади, коли пари були відмовлені усиновленні через різні причини. В одній парі, один партнер хотів усиновити дитину, але його дружина не бажала мати дітей. У іншій родині, відмовили через належність до релігійної конфесії, де побиття лозиною є нормою.

Проте, за словами Ібрагімової, такі люди можуть подати свою кандидатуру знову через рік.

Також, директорка розповіла про те, що деякі сім'ї продумують схеми, які дозволяють дітям залишатися без належного виховання, але на папері вони мають опікунів чи піклувальників.

В одному з таких випадків, брат хлопчика написав заяву, що буде його опікуном, ховаючись від мобілізації. Але при цьому, він живе за 150 км від хлопчика. Однак, директорка служби не має права не прийняти документи та не провести навчання з таким опікуном.

Нагадуємо, що після прийняття закону про посилення мобілізації було внесено зміни щодо права на відстрочку для багатодітних батьків.

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що київські посадовці відправляли своїх близьких родичів за кордон, як супроводжуючих для дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування. Після цього, чоловіки звільнилися зі своїх посад.

Але Служба у справах дітей та сім'ї КМДА заявила, що ця інформація ґрунтується на припущеннях і не підтверджується конкретними фактами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua