Від йогуртів до безлактозного молока: українцям пояснили, в якій "корисній" молочці найбільше хімії.


Українцям розповіли, в якій корисній молочці найбільше "хімії".
Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на матеріал РБК-Україна (проєкт Styler).
Молочні продукти є важливою частиною здорового харчування, але не всі вони однаково корисні. Сучасне виробництво може використовувати різні добавки, які знижують поживну цінність продукту.
Зокрема, це стосується йогуртів з фруктовими добавками. Виробники додають штучні компоненти: ароматизатори для посилення смаку, барвники для привабливого кольору, крохмаль для густоти, а також багато цукру. Все це змінює властивості молочного продукту.
Окрему увагу заслуговують плавлені сирки, які не є натуральними продуктами. До їх виробництва використовуються хімічні добавки - фосфати для консистенції, емульгатори для однорідності та консерванти для тривалого зберігання. Вони майже не містять справжнього сиру, тому краще не купляти їх.
Згущене молоко часто підводить покупців. Замість класичного продукту з молока і цукру на полицях можна зустріти підробки з рослинними жирами і штучними підсолоджувачами. Такий продукт не містить корисних властивостей і містить зайві калорії.
Глазуровані сирки теж під сумнівом дієтологів. Вони містять пальмову олію, штучні загусники, ароматизатори і шкідливі трансжири. Звичайний сир з додаванням свіжих фруктів або ягід є кращою альтернативою.
Безлактозне молоко також має свої недоліки. Для його виробництва використовуються спеціальні ферменти і стабілізатори, які змінюють склад молока. Рослинні аналоги молока, куди додається додатковий цукор, слід споживати обережно.
Щоб вибрати якісні молочні продукти, слід дотримуватися кількох простих правил:
- Уважно досліджуйте склад продукту. Якісний молочний продукт має містити мінімум інгредієнтів - молоко і закваску для кисломолочних продуктів.
- Звертайте увагу на термін придатності. Чим коротший термін, тим менше в ньому консервантів. Тривалий термін придатності зазвичай досягається завдяки додаванню консервантів.
- Намагайтеся купувати продукцію місцевих виробників, особливо ту, що не містить штучних ароматизаторів і підсолоджувачів. Такі продукти зазвичай свіжіші та натуральніші.
Нагадаємо, експерти пояснили, як підвищення ціни на паливо вплине на вартість основних продуктів.
Читайте також
- Мінцифри виведе українські освітні технології на міжнародний ринок
- Водіїв почали зупиняти на блокпостах за новими правилами
- "Росія вкрала ще тиждень війни": Зеленський розповів про переговори щодо припинення вогню на фронті
- Укренерго оголосило нові обмеження електроенергії на 17 березня
- "Ринкові ціни неминучі": експерт пояснив, чому українцям загрожує підвищення тарифів на світло
- Водіям показали ціни на бензин, дизель та автогаз на АЗС Києва та Львова: де дешевше заправити авто