Від йогуртів до безлактозного молока: українцям пояснили, в якій "корисній" молочці найбільше хімії.

Молочні продукти, йогурт, безлактозне молоко, хімія
Молочні продукти, йогурт, безлактозне молоко, хімія

Українцям розповіли, в якій корисній молочці найбільше "хімії".

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на матеріал РБК-Україна (проєкт Styler).

Молочні продукти є важливою частиною здорового харчування, але не всі вони однаково корисні. Сучасне виробництво може використовувати різні добавки, які знижують поживну цінність продукту.

Зокрема, це стосується йогуртів з фруктовими добавками. Виробники додають штучні компоненти: ароматизатори для посилення смаку, барвники для привабливого кольору, крохмаль для густоти, а також багато цукру. Все це змінює властивості молочного продукту.

Окрему увагу заслуговують плавлені сирки, які не є натуральними продуктами. До їх виробництва використовуються хімічні добавки - фосфати для консистенції, емульгатори для однорідності та консерванти для тривалого зберігання. Вони майже не містять справжнього сиру, тому краще не купляти їх.

Згущене молоко часто підводить покупців. Замість класичного продукту з молока і цукру на полицях можна зустріти підробки з рослинними жирами і штучними підсолоджувачами. Такий продукт не містить корисних властивостей і містить зайві калорії.

Глазуровані сирки теж під сумнівом дієтологів. Вони містять пальмову олію, штучні загусники, ароматизатори і шкідливі трансжири. Звичайний сир з додаванням свіжих фруктів або ягід є кращою альтернативою.

Безлактозне молоко також має свої недоліки. Для його виробництва використовуються спеціальні ферменти і стабілізатори, які змінюють склад молока. Рослинні аналоги молока, куди додається додатковий цукор, слід споживати обережно.

Щоб вибрати якісні молочні продукти, слід дотримуватися кількох простих правил:

  • Уважно досліджуйте склад продукту. Якісний молочний продукт має містити мінімум інгредієнтів - молоко і закваску для кисломолочних продуктів.
  • Звертайте увагу на термін придатності. Чим коротший термін, тим менше в ньому консервантів. Тривалий термін придатності зазвичай досягається завдяки додаванню консервантів.
  • Намагайтеся купувати продукцію місцевих виробників, особливо ту, що не містить штучних ароматизаторів і підсолоджувачів. Такі продукти зазвичай свіжіші та натуральніші.

Нагадаємо, експерти пояснили, як підвищення ціни на паливо вплине на вартість основних продуктів.


Читайте також

Реклама