Ворог не може наступати скрізь із колишньою інтенсивністю: що відбувається в "гарячих точках".

Карта з гарячими точками конфлікту
Карта з гарячими точками конфлікту

Продовжується боротьба на сході України

Генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко повідомив, що російські окупаційні війська зараз не в змозі наступати з колишньою силою і на всіх напрямках. Повстанці, хоча й намагаються захопити місто Покровськ, рухаються дуже повільно і зазнають значних втрат. Однак, уже вони змогли захопити місто Вугледар, а також продовжують просуватися на північ у бік Курахового.

Крім того, повстанцім вдалося продовжити просування по Куп'янському напрямку в Харківській області, розрізавши українські сили на південну та північну частини.

На флангу та тилу Куп'янського угруповання Сил оборони України повстанці намагаються прорватися через Вовчанськ Харківської області. Бої там дуже напружені.

Додатково, російські війська змогли продовжити своє просування в районі Часового Яру в Донецькій області, хоча цей прогрес є незначним.

Генерал-лейтенант у відставці зауважив, що російські повстанці не здаються від використання важкої техніки, навпаки, її використання навіть збільшується. Важка техніка окупантів рухається на гусеницях, що відрізняється від української техніки. Повстанці активно використовують артилерію і намагаються завдати ударів до 80% цілей. Після артилерійських обстрілів наступають піхотні групи.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua