Зеленський висловився про ідею зниження призовного віку та економічне бронювання.

Зеленський висловився про зниження призовного віку
Зеленський висловився про зниження призовного віку

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі не планується знижувати вік мобілізації до 18 років. Він наголосив, що це небезпечно, але молоді люди мають можливість вступити на військову службу за контрактом до досягнення 25-річного віку.

"Партнери хотіли б, щоб у нас був зменшений вік. Ми поки що не бачимо, для чого вводити ці зміни. Це небезпечно. Для цього у нас є інструмент – у Міноборони є контракти. По своїй волі бійці можуть йти, навіть у віці 18 років. Поки що так… Ніяких планів щодо мобілізації з 18 років на сьогодні немає", - пояснив Зеленський.

Президент також згадав про економічне бронювання і зазначив, що наразі уряд не надав справедливих пропозицій з цього питання. Він підкреслив, що це завдання Міністерства економіки і прем'єр-міністра України і воно має бути справедливим.

"Тут складно обирати одну професію, але не обирати іншу. Інші мають бути критерії", - сказав Зеленський, вказавши на складність вибору критеріїв для економічного бронювання. Він також зазначив, що вже існує бронювання для критичної інфраструктури та професій, необхідних для функціонування війська.

"Це дуже складне питання. Я думаю, що воно (економічне бронювання) не запроваджено поки що саме через це, тому що знайти цей баланс складно. Військові бояться, бо вважають, що буде недостатньо нових сил. Бізнес інакше ставиться - якщо це буде, то які критерії", - підсумував президент.

Зеленський також оголосив про регулярну військову допомогу від США.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua