ЗСУ врятували окупанта, який півтора місяці ховався у посадках від фашистів.

Окупанта рятує ЗСУ у посадках
Окупанта рятує ЗСУ у посадках

Після невдалих атак і тривалої блуканки в лісах України, бійці 65-ї окремої механізованої бригади затримали ворога, якого виявили. Цей окупант з Росії, на ім'я Анатолій, ховався від дронів і шукав їжу. Здивований, він не побачив українських військових в німецьких фашистських формах часів Другої світової війни. Він вважає, що в Україні йде визвольна війна.

Росіянин розповів бійцям 65-ї бригади, що прийшов на війну, щоб звільнити Запоріжжя від фашистів. Однак він не вважає себе окупантом, стверджує, що його країна бореться за свободу.

Інші українські військові також застосували дрон для порятунку полонених захисників від російських окупантів.

Україна також заборонила російським полоненим здійснювати телефонні дзвінки.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста стосовно можливого розстрілу українського полоненого російськими окупантами.

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи прийняло рішення провести дебати щодо українських військових та цивільних, які перебувають у полоні Росії.

Донецька обласна прокуратура розпочала розслідування щодо воєнного злочину, скоєного російськими окупантами на одному з напрямків. За інформацією, троє українських військовослужбовців були розстріляні після того, як здалися в полон.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua